Teremtésvédelem, fenntarthatóság, föld napja a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában

A fenntarthatóság jegyében a keresztény ember szívében központi helyet foglaló értékek köré építve járták végig a mezőnyárádi iskola végzős diákjai Jézus Krisztus keresztútját.

A föld, közös otthonunk, „egyben nővérünk is, akivel osztozunk a létben, olyan, mint egy szép anya, aki karjai közé zár minket”. Assisi Szent Ferenc A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola ebben a tanévben is csatlakozott az április 19-23. között megrendezett Fenntarthatósági Témahét programjaihoz. Az idén a járványhelyzet és a digitális oktatás nehézségei ellenére is bekapcsolódtak tanulóink az elérhető és a szervezők által biztosított online végrehajtható programokba. A Fenntarthatósági Témahetet támogató szakmai szervezetek szakemberei online tanórákat tartottak a hét minden napján. A kiemelt témák között szerepelt az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság valamint a fenntartható közösségek.

A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgozhatták fel tanulóink. Ezeknek a feladatoknak a megoldása segíti és kialakítja tanulóink lelkében, hogy szeressék természeti és társadalmi környezetüket, tudjanak gyönyörködni a környezetük, a teremtett világ gazdagságában, harmonikus szépségében. Tudjanak rácsodálkozni a teremtett világ szépségeire, miközben az Isten iránti szeretet és hála érzése formálódik, erősödik bennük.

Témahetünk egyik programja és egyben zárása a teremtésvédelmi keresztút-járás volt. A keresztény ember szívében központi helyet foglaló értékek köré építve járták végig iskolánk végzős diákjai Jézus Krisztus keresztútját, melybe iskolalelkészünk Lipcsák János atya, pedagógusaink és iskolarádiósaink is bekapcsolódtak a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett.