Adventi gyertyagyújtás az Egri Érseki Palota udvarán

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Felgyúlt az első adventi fény az Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont díszudvarában kialakított koszorún, amelyet dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek áldott meg.

 

Ezt követően az egri Jó Pásztor Óvoda óvodásai adtak műsort, majd a nyugalmazott főpásztor intézett néhány gondolatot a megjelentekhez.

 

Mint fogalmazott, fontos hogy előkészítsük magunkat Jézus Krisztus üdvösséget és életet adó születése napjára. Ezt úgy tehetjük meg, ha napi kapcsolatban maradunk Jézussal, az imádságban. Reggel tervezünk és áldást kérünk, este hálát adunk és bocsánatot kérünk, ha valamiben hibáztunk. Lényeges az is, hogy a heti 168 órából legalább azt az egyet ne sajnáljuk arra, hogy a templomban is találkozzunk az Istennel. Ha ezeket megfogadjuk, Krisztus nyomában maradunk - mondta Seregély érsek:

"Vannak akadályok, amik próbalnak elszakítani ettől, ezek a mi bűneink és esendőségünk. Ezeket is ki kell takarítani ennek az ádventi időnek a során, s akkor, ha felragyog számunkra a karácsony fénye, megjelenik Jézus, a világ üdvözítője, akkor Glóriát, és Alleluját merünk énekelni mindnyájan"- fogalmazott.

Az ünnepséget követően az Érseki Palota munkatársai meleg teával, forralt borral kínálták a megjelenteket.

 

Az adventi időben a gyertyákat szombatonként, 15:30-kor gyújtják meg.

Mentés

Mentés