Az idén is megérkezett Miskolcra a Betlehemi láng

Az elmúlt évek hagyományait követve december 18-a délutánján a miskolci Nagyboldogasszony Minorita templomban a Miskolci Gráciáknak köszönhetően megérkezett a Betlehemi láng.

A láng a betlehemi Születés templomából indult, Bécsen és Budapesten keresztül cserkészek által jutott el Miskolc városába is.

 

Ebből az alkalomból kultúrműsor hangzott el a templom falai között, majd Kalna Zsolt atya, a templom plébánosa, a Minorita rend tartományfőnöke köszöntötte a megjelenteket és figyelmükbe ajánlotta "Történetek a miskolci Minorita templom életéből" c. könyv második kötetét.

 

Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesületének elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait, majd átadta a már hagyománnyá vált, az általános iskolások számára meghirdetett betlehemi jászol készítő verseny győzteseinek a megérdemelt jutalmakat. Az adventi eseményen részt vettek, és elmondták ünnepi lelki útravalóikat a megyeszékhely négy történelmi egyházának képviselői is.

 

Az ünnepség a Minorita templom előtti téren a Gráciák által felállított kis Betlehemnél folytatódott, amit Kalna Zsolt atya rövid ima kíséretében megáldott. A szeretet lángjának szétosztásával folytatódott és fejeződött be advent 4. vasárnapjának meghitt hangulatú programja. Az "irányt" mutató kis világító mécsesek által a Szent láng így elkerülhetett az otthonokba.

Kép és szöveg: Fojtán László