Együtt nyáron is! - napközis Erzsébet-tábor Hevesen

Idén első alkalommal került megrendezésre a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában a nyári Napközi Erzsébet–tábor. A hevesi és tarnaszentmiklósi  diákok 2017. június 26-tól - július 7-ig, a boconádi  gyerekek 2017.június 26- 30-ig tölthettek el kellemes napokat  a táborban.

Intézményünkből 140 tanuló vett részt a foglalkozásokon.  A pályázat útján megvalósuló táborozás lehetővé tette, hogy hétfőtől – péntekig, 8.00 és 16.00 között önismeret és közösségépítés, hagyományőrzés és kézművesség, környezettudatosság, sport és egészséges életmódhoz kapcsolódó színes programok és napi négyszeri bőséges étkezés várja tanulóinkat.

A programok, kirándulások összeállításánál igyekeztünk minél több helyszínre eljutni, változatos témákban új ismereteket és tevékenységeket nyújtani tanulóinknak. Az eddig megszerzett tudásukat élménypedagógiai módszerekkel megerősíteni, és új ismeretek elsajátítását is lehetővé tenni. Segítséget szerettünk volna nyújtani számukra a szabadidő hasznos eltöltéséhez, az egészséges életmód elsajátításához, a nem iskolai keretek közötti tevékenységek végzéséhez.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került középpontba. Az önfeledt szórakozás és az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást.

Legkedveltebbek a kreatív és kézműves foglalkozások voltak.  A finom és egészséges uzsonnakészítés, a gyümölcsszobrászat minden gyermek érdeklődését felkeltette. A kosárfonás, batikolás, gravírozás,  modellezés és a gyöngyfűzés is kedvelt tevékenység volt. A kézműves foglalkozásokon készült darabokat kiállításon tették közkinccsé.  A hagyományőrzés, a szülőföld szeretete is fontos számunkra, ehhez a Hevesi Háziipari Szövetkezet és a helytörténeti gyűjteményt bemutató múzeumot választottuk, ahol a gyerekek részt vettek múzeumpedagógiai foglalkozásokon is.

A „Barangolás Boconádon” címet viselő programban  a falu nevezetességeit :a Szeleczky-kastély, és a templom történetét ismerhették meg a gyerekek.

A mentősök munkájának megismerése, az interaktív foglalkozások az egészséges életmódról, az iskola rendőr hasznos tanácsai és az önismereti és közösségépítő játékok is sok új információval gazdagították tanulóinkat.

Eljutottak Jászberénybe és Gyöngyösre, ahol gyönyörködhettek az állatkert lakóiban, megtekintették a Mátra természeti értékeit a Mátra Múzeumban és a természetben is megtapasztalhatták a táj szépségeit Sás-tón. A Veresegyházi Medveotthon is felejthetetlen élmény volt, hisz az állatokat biztonságosan, testközelből láthatták és hosszú fakanállal meg is etethették őket.

 Tarnamérán, Jászapátin és Kunhegyesen csobbanhattak a strand hűsítő vizében. A fürdőzés mellett izgalmas vizes játékok részesei is lehettek.

A játék és a sport is mindennapos kedvelt tevékenység volt.  Az társasjátékok, asztalitenisz, a mini tenisz a játékos sor és váltóversenyek és a „vizes „játékok kellemes szabadidős tevékenységet biztosítottak a táborozok számára.

Az iskola keretei között eltöltött napok aktív pihenéssel szolgáltak gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Maradandó élményt nyújtott minden résztvevőnek.

Jól indult a VAKÁCIÓ! Tartalmas és kellemes napokat töltött együtt a táborozó  kiscsapat.

Bíró Katalin, Kovácsné Percz Eszter, Vona Dénesné táborvezetők