Legyen öröm az iskolakezdés!

ÖSSZEFOGÁSRA HÍV A KATOLIKUS KARITÁSZ AZ ISKOLÁS GYERMEKEKÉRT – LEGYEN ÖRÖM AZ ISKOLAKEZDÉS

 

Már csak néhány hét és kezdődik az iskola, a tanév kezdete azonban minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Ezért is indít ismét akciót a Katolikus Karitász. A szervezet 5000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Ehhez lehet még csatlakozni és a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 Forinttal támogatni a rászoruló tanulókat, hogy még több diáknak legyen öröm az iskolakezdés.

 

A Karitász párhuzamosan több segélyprogramot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében. Ennek egyik elemeként 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5000,- forint értékben. A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Emellett több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

 

Számos helyszínen kezdik meg a következő napokban támogatások, tanszerek átadását, amelyekről a későbbiekben további tájékoztatást adunk.

 

Segélyszervezetünk határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak, iskolatáskákat, tanszereket visz majd több településre is.

 

5000 gyermeknek már biztosan tudunk segíteni, de szeretnénk, ha idén 6000 gyermeknek jutna tanszertámogatás. Ehhez várja a segélyszervezet a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon.

 

 

LEGYEN RÉSZE ÖN IS

MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ISKOLAKEZDÉSI AKCIÓJÁNAK!

 

Csatlakozzon Ön is a Karitász tanévkezdési programjához!

 

Szeptember 30-ig a 1356-os adományvonalunkra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítjuk. Ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek!

(Sok iskolában csak a tanévkezdés első heteiben derül ki, hogy milyen felszerelése hiányzik a diákoknak.)

 

 

Banki átutalással (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) vagy online adományozással (www.karitasz.hu) is támogathatja a Karitász programját!