Rádiósok és tévések a főpásztornál

 

 

A Szent István Rádió és Televízió közössége minden hónapban tart lelki-szakmai napot. Legutóbb Ternyák Csaba egri érsek látta vendégül a szerkesztőség munkatársait. Az Egri Érseki Palota magánkápolnáján Szarvas István atyával, a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnökével és Kakuk Ferenc érseki titkárral közösen bemutatott szentmisén homíliájában Isten végtelen türelméről elmélkedett a főpásztor. Kiemelte: az Atya mindig megbocsátja bűneinket, mindig van alkalom az újrakezdésre, visszatérni a helyes útra. Fontos azonban – tette hozzá – hogy nem szabad visszaélnünk  ezzel, szem előtt kell tartanunk az Örökkévalóság ígéretét.

 

 

A szentmisét követő beszélgetésen közéleti kérdések is terítékre kerültek, szó volt a katolikus egyház szerepvállalásáról is. Mint a főpásztor elmondta: nagyon fontos evangelizációs terület az oktatás, ezért is vett fenntartásba számos iskolát az egyházmegye. Kiderült az is, hogy az Egri Főegyházmegye a magyar állam után a legnagyobb fenntartó, az intézmények számát tekintve.

 

Ugyanilyen fontos a média szerepe, mely nem csak szórakoztat, műveltet, hanem az evangélium útján is vezet, értéket közvetít és őriz.