Templombúcsú a Lajosvárosban

Augusztus 28-án tartották az egri Szent Lajos Plébániatemplom búcsúját. A szentmisét Deli Lajos plébános Kladiva Imre aranymisés jászapáti plébánossal közösen mutatta be. Imre atya szentbeszédében szólt hivatásának történetéről, az 50-es évek nehézségeiről. Mint mondta:  a középiskolai tanulmányok megkezdése is nehézségekbe ütközött, egy kitelepített család gyermekének, ám Isten kegyelméből végül a szentendrei ferences gimnáziumba bekerülhetet. Ezután az egri szemináriumba jelentkezett. Imre atya elmondta: megszámlálni sem tudja, hány gyermeket keresztelt, hány jegyespárt esketett, s mennyi elhunytat kísért el utolsó útjára. A fél évszázad alatt kapott nehézségekért és kegyelmekért hálát ad Istennek.

Homilíájában a Szent Lajos király életútját ismertetve kiemelte:  a személyes életpélda minden korban rendkívül fontos, ezért találhatunk olyan személyiségeket a régebbi korokban is, akiknek lelkisége a mai napra is érvényes üzenetet közvetít.

A szentmise végén Deli Lajos lajosvárosi plébános háláját fejezte ki azért, hogy a templom búcsúi szentmisére elfogadta a meghívást Kladiva atya, aki egyébként rokonsága révén is kötődik e városrészhez. A képviselőtestület tagjai az egyházközség nevében mondtak köszönetet.

A szentmise körmenettel és szeretetvendégséggel zárult.