Templomszentelés Mátrafüreden

 

Keresztelő Szent János születésének ünnepén, valamint a mátrafüredi templom fenállásának 250. évfordulóján Ternyák Csaba egri érsek megszentelte a teljeskörűen felújított Isten házát.

"Minden megújuló templomnak üzenete van, azokhoz az emberekhez, akik között van az a templom. Itt a Mátrafürediekhez, Gyöngyösiekhez szól ez az üzenet. Az, hogy ne csak kívülről, haneem belülről is próbáljuk megújítani az életünket. Egy megújuló templomnak ez a legfontosabb, legalapvetőbb üzenete, amellett természetesen hogy örülünk annak, hogy szépek tiszták, rendezettek a falak" -fogalmazott Ternyák Csaba.

A mátrafüredi templom homlokzatának és tetőszerkezetének felújításában - amely mintegy 26 millió forint - a felsővárosi Római Katolikus Plébánia, és a hívek támogatása mellett a gyöngyösi önkormányzat is jelentős részt vállalt.

 

 

Hiesz György pollgármester elmondta: "Juhász Ferenc plébános az elmúlt évben többször is kérdéssel fordult, hiszen egy műemlék épület felújítása mindig tartogat meglepetéseket, és egy ilyen évfordulón egy ilyen korú épületnél bárhova nyúltak, mindig újabb problémát láttak. Ezért többször módosult a költségvetés, úgyhogy eljutottunk addig, hogy több mint 10 millió forintot adott a város a felújításra."

A városvezető kiemelte: reményeik szerint egy éven belül egy másik szentelésen is részt vehetnek majd, a nagytemplom toronysisakjának eredeti formába való helyreállításán.