Város szépítés Füzesabonyban

A füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola igazgatója, Nagy István összegezte a  Teremtésvédelmi nap eseményeit:

 

"Iskolánk nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre, a környezettudatos életmód kialakítására. Közös érdekünk a környezet tisztaságának megóvása. Mindannyiunk számára fontos, hogy szép és tiszta városban éljünk, így azonnal elhatároztuk, hogy örömmel veszünk részt a szemétgyűjtési akcióban.

Katolikus iskolánk minden diákja és pedagógusa csatlakozott a felhíváshoz. Iskolarádión és az osztályfőnökökön keresztül egy rövid munkavédelmi oktatást követően kellemes, napsütéses tavaszi időben kerülhetett sor az évfolyamok által választott egyházi épületek, kegyhelyek, területek rendezésére. Az osztályok osztályfőnökeikkel és a szaktanárokkal együtt szorgoskodtak.

 

 

A legfiatalabbak, az 1. osztályos tanulók iskolánk udvarát és az iskola épülete előtti park rendbetételét vállalták. A 2. évfolyamon tanuló diákjaink a város kettő keresztjének környékét, a harmadikos és negyedikes gyerekek a Keresztelő Szent János Templom kertjét, a templom előtti teret tették szebbé.

A felső tagozatosok a temető melletti részen, városunk kerékpárútja mentén és az északi városrészben található Nagyboldogasszony Kápolna udvarán vettek részt a területek megtisztításában. 8. osztályos tanulóink kerékpárral jutottak el osztályfőnökük vezetésével a városunk szélén lévő Szent Vendel Kápolnához és Szoborhoz. Ott gyűjtötték össze a szemetet, tisztították meg a területet.

 

 

Intézményünk biztosította az eldobható műanyag védőkesztyűket, a tanulók hozták osztályonként a munkához szükséges eszközöket, lapátokat, gereblyéket.

Felvettük a kapcsolatot az NHSZ Tisza Nonprofit Kft-vel, akik biztosították a szemeteszsákokat és még aznap elszállították a tanulóink által összegyűjtött közel 30 zsák hulladékot.

 

 

A jeles napról értesítettük a helyi médiát, a Füzesabonyi Városi Televíziót, akik riportot készítettek Nagy István igazgatóval, valamint forgattak, vágóképeket készítettek a helyszíneken is.

A diákok nevelőikkel együtt kellemesen elfáradva tértek vissza az iskolába egy jó hangulatú, a szokásostól eltérő programot követően, mely szervesen kapcsolódott a Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahéthez. Az első Teremtésvédelmi Nap tartalmas és eredményes munkával zárult."