10 éves jubileumát ünnepelte a miskolci Gárdonyi

05

2022. november 25-én ünnepelték Miskolc-Hejőcsabán a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és a Szent Erzsébet Tagóvoda 10 éves jubileumát. A program ünnepi szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.

04

A Főpásztor homíliájában szentírási példákon és az iskola névadójának Gárdonyi Gézának regényén, az Isten rabjain keresztül arra hívta fel a jelenlévők, különösképp a diákok figyelmét, hogy tanuljanak meg úgy élni, ahogyan erre Krisztus tanított bennünket: "Istenszeretet, felebaráti szeretet, alázat, imádság, boldogság. Rabságban kell élnünk, Isten rabságában, amelyik a legnagyobb szabadság és a legnagyobb boldogság az ember számára."

02  03

A szentmise után Ternyák érsek megáldotta az iskola új kápolnáját, ezután pedig színvonalas gálaműsor kezdődött az intézmény tornatermében.

08 07

A műsor elején Harasztiné Kádár Ágnes igazgatónő köszöntötte a számos egyházi és világi vendéget, valamint hálát és köszönetet mondott az elmúlt évek "erőforrásaiért" és kegyelmeiért.

11

Ezután Ternyák Csaba egri érsek mondott ünnepi köszöntőt, melynek során a Jóisten áldását kérte az intézményre: pedagógusokra, dolgozókra, iskolásokra, óvodásokra egyaránt.

14

Ezt követte a gálaműsor, majd végül agapéval zárult az ünnep.

 

Képek: Szent István Televízió / Federics Róbert