25 éves a kibővült egri Szent Imre Iskola

Huszonötödik, jubileumi tanévnyitóját tartotta az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola az egri székesegyház falai között. Az intézmény történelmi napokat él meg, hiszen az elmúlt évben az Egri Főegyházmegye döntése alapján a korábbi Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium beolvadt az intézménybe így idén több mint 750 diák kezdte meg a tanévet a Szent Imrében. Valkó Viktor elmondása szerint a fúzió során adódtak ugyan szervezési nehézségek, ma már azonban nyugodtan és nagy reményekkel tervezik a kibővült Szent Imre iskola jövőjét. A tanári-, szülői- és diákközösség összehangolása jó úton halad, s ez a jubileumi tanév is sok lehetőséget ígér e téren.

A tanévnyitó ünnepi szentmiséjén Ternyák Csaba érsek rámutatott, Isten azt akarja, hogy meg tudjuk különböztetni a dolgokat és hogy felismerjük szeretetét. Az egyház nem önmagát hirdeti – tette hozzá – mert Jézus Krisztus az út és mi rá szegezzük tekintetünket. A tudást a pedagógus adja át, az igazi lélekben gyulladó fényt azonban csak az Isten tudja adni számunkra. Ehhez viszont élő istenkapcsolat kell – fogalmazta meg a főpásztor.

A két nagy iskola egymásra találása tovább erősíti a szándékot: a gyermekeket közelebb vinni Istenhez és ahhoz a tudáshoz, ami az előrehaladáshoz, boldoguláshoz szükséges.

A szentmisét követően a diákok adtak rövid műsort, majd néhány osztály közreműködésével a bazilika előtt megformálódott az ünnepi 25-ös szám.