A kápolnájuk felszentelésére emlékeztek a füzesabonyi hívek

A füzesabonyi Nagyboldogasszony kápolna felszentelésének évfordulójára emlékezett a helyi egyházközség.

Augusztus 15-én Nagyboldogasszony napján a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel készültek a füzesabonyi hívek a jeles ünnepre. 25 éve ezen a napon szentelték fel a füzesabonyi vasúttelepi Nagyboldogasszony kápolnát. Ez a kápolna biztosítja a mai napig is, a Füzesabony északi „telepi” részén élőknek az imádkozás-misézés helyét.

A helyben lakó hívek mellett szép számmal érkeztek vendégek, zarándokok is a zsúfolásig megtelt templomba. A jubileumi mise főcelebránsa Gubala Róbert apát úr volt, aki a füzesabonyi plébániát vezette a felszentelés idején. A segítői az egykori ministránsai voltak: Papler Pál, aki a jelenlegi füzesabonyi plébános, és Bukovenszki Zoltán atyák. Mindketten füzesabonyi származásúak és Róbert atya füzesabonyi szolgálata alatt döntötték el, hogy a papi hivatást választják.

Gubala Róbert atya a homíliájában meghatóan emlékezett a Füzesabonyban eltöltött évekre, kiemelve azt, hogy mennyire fontos az, hogy legyen egy olyan hely, ahol Istennel, és testvéreinkkel találkozhatunk. A holt köveknél azonban fontosabbak az élő kövek, a hívők közössége, akik Krisztus egyházához tartoznak, és mindig hűségesek maradnak a hitben. A mise után az ünnep egy agapéval zárult, amit a templomkertben tartottak meg.