A NEK-re kirándultak az egri kollégisták

Az Érseki Szent József Kollégium tantestülete és diákjai, hagyományos közösségépítő kirándulását a NEK 2021.szeptember 9-i napjára szervezte a Hungexpo területére.
A vasútállomáson reggel meglepetés ért minket! Koós Ede atya várta a csapatot, aki mindenkinek hozott egy bibliai igével ellátott Dörmi macit, amit a vonaton kiosztottunk a diákoknak. A vonatjegyek és a NEK regisztrációs díjának költségét a Szent József Alapítvány fedezte. John Onaiyeken bíboros, a nigériai Abuja érseke katekézisét, tanítását hallgattuk az Eucharisztiáról a programon, aki  Pál apostol igéiből merítette tanítását.

Beszédében kiemelte, hogy az Oltáriszentséget kegyelmi állapotban vegyünk magunkhoz, bár igazában senki sem méltó, hogy magához vegye, mert mindenkiben van bűn, ne legyünk képmutatóak. Isten formál át bennünket és tesz méltóvá az Echarisztia ünneplésére. Ezt követően Mary Healy- biblikus teológus- tanúságtételét hallgattuk. Imádkoztunk általa és a Szentlélek által azokért, aki nekünk fájdalmat okoztak és még nem tudtunk nekik szívből megbocsátani. Ugyanis a gyógyulás, akár test-lelki, a megbocsátással kezdődik. Élettapasztalataiból többet is idézett nekünk. A 11.30-kor kezdődő szentmise főcelebránsa  Alfredo José Espinoza Mateus- Quito érseke (Ecuador) volt.  

A misében a lovári nyelvű mise tételei hangzottak el. A mise végén az ecuadori érsek megajándékozta Erdő Péter bíborost egy quitói madonnával,  megköszönve vendéglátását és mindenkit meghívott Ecuadorba a következő eucharisztikus találkozóra, mely 2024-ben lesz.  A zarándokokat a Karpát-medence cserkészcsapatainak önkéntesei irányították. Diákunk is köztük volt és találkoztunk vele is! Egész héten szolgálatot teljesített a NEK rendezvényein. Hazaérkezés után a kollégium ebédlőjében egy pazar vacsorával zártuk a napot. A programot  Magyarország Kormánya az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” címen támogatta. Köszönöm kollégáim munkáját! Istennek legyen hála, mindannyian épségben hazaérkeztünk a kollégiumba! Czakó Tamás igazgató