A segítőket is segítik

A Főegyházmegyei Karitász Szombathelyen a TOYOTA Autófókusz Kft.-től nemrég átvehette azt a járművet, melyet két hónapos használatra kapott a szervezet.

A Katolikus Karitász feladata a vészhelyzetben sem változott, annyiban tér el a megszokottól, hogy most jóval több segítségre van igény és a munkatársak, segítők a megfelelő védőfelszerelésben látják el feladataikat. Az Egri Főegyházmegyében eddig összesen, az elmúlt harminc nap alatt 46 településen 2500 család jutott segítséghez a segélyszervezet jóvoltából. Tartós élelmiszert kaptak, 9 millió forint értékben. A rászorulóknak a Karitász önkéntesei és az önkormányzatok munkatársai juttatták el a csomagokat.

Mint korábban Árvai Ferenc atya, Egri Főegyházmegye karitászközpontjának igazgatója fogalmazott: számítanak arra, hogy a munkahelyek esetleges megszűnésével több rászoruló lesz, ezért is lényeges, hogy az egyházmegye főpásztora, Ternyák Csaba egri érsek kiemelten fontosnak tartja a segítő munkát.

 A Karitász a Főegyházmegye támogatása mellett számít a felajánlásokra. A 1357-es adományvonal hívásával 500 forinttal lehet segíteni, az utalásokat a szervezet bankszámlaszámára (CIB bank 10700282-48854209-51100005) várják.

 

#odaADOm elnevezéssel közös figyelemfelhívó akciót indított hat nagy karitatív szervezet. A Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat és a Karitászt Támogató Alapítvány (Katolikus Karitász). Céljuk, hogy minél többen ajánlják fel adó 1 százalékukat a hozzájuk közel álló civil szervezet javára.