A Szent Gyermekség Művének jubileumi ünnepsége Budapesten

A Szent Gyermekség Műve magyarországi újraindulásának 10 éves évfordulóját ünnepelte Budapesten 2019. szeptember 21-én. Erre az alkalomra az ország 21 településéről közel 1000 missziós gyermekek érkezett; szüleik, tanáraik kíséretében.

A sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolát 38 tanuló képviselte ezen a rendezvényen. A pedagógusok és szülők mellett –mindenki nagy örömére- elkísérték őket a Szent Erzsébet Nővérek, Nagy Ferenc diakónus is.

A program a Szent István Bazilikában kezdődött, ahol az ünneplők megismerték a gyermekmisszió 10 éves történetét, megtekintették Szent István ereklyéjét és meghallgatták Mgr. Michael Auguszt Blume SVD pápai nuncius köszöntő szavait. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter Bíboros Úr volt. Az ebédet követően került sor a születésnapi torta elfogyasztására. Ezek után a gyermekek és a felnőttek elindultak az Országházba, ahol megtekintették az ún. felsőházi üléstermet és a kupolacsarnokban a koronázási ékszereket. Az ünnepség zárásaként Soltész Miklós államtitkár Úr szólt a résztvevőkhöz, majd a  napot közös ima zárta az ország vezetőiért. A záró áldást követően nagyon megható volt, amint az ország különböző részein élő missziósok elbúcsúztak egymástól.

Nagyon szép volt ez a nap. Kegyelmeiről és áldásairól, a közös élményekről hazáig beszélgettek a résztvevők.

Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját. Külön köszönettel tartozunk Madaserry Benvin Sebastián SVD Atyának, a Szent Gyermekség Művének magyarországi vezetőjének. Hálásak vagyunk az Egri Főegyházmegye támogatásáért, amely lehetővé tette számunkra a jubileumi ünnepségen való részvételt.

Szekeres Istvánné

missziós csoport vezetője