Abádszalók 24.

Szalók az Szalók. Akár Egerszalók, akár Abádszalók – az embernek Szalókról a nyár, a táborozás, a lelkigyakorlat, az ifjúság jut eszébe, persze a saját ifjúsága is. Egerszalókon harminckilenc éve, Abádszalókon huszonnégy éve kezdődött valami. Egerszalókra az országból,

Abádszalókra Miskolcról jönnek a fiatalok. Az elmúlt napokban, a Miskolc Mindszenti plébánia hittanosai Abádszalókon huszonnegyedszer táboroztak és lelkigyakorlatoztak. A Kolping ház huszonnégy éve minden nyáron működik. A helyi plébánia épülete és portája, a Miskolc Mindszenti plébánia kolping családjánaknak köszönhetően, huszonnégy éve fogadja a gyerektábort.

Játékról, tanulásról, imádságos jó hangulatról, nemcsak a tábor vezetői, de a környezet és a kánikula is gondoskodott ezúttal is. A hőség, nap, mint nap a vízbe csalogatta a gyermek- és ifjú résztvevőket. Lelki programról Kovács József atya gondoskodott, étkezésükről a Kolping család, minden másról a hitoktatók. Nem maradt el a hajókirándulás sem. Jövőre jubilál a tábor, már most hívja azokat, akik a huszonöt év alatt megfordultak ott.

Juhász Ferenc plébános