Ad missio Egerben

Az olasz Michele Gervasoni és a paraguayi Geovanny Fernando Salazar Herrera papnövendékek ad missióját tartották – érseki mise keretében – az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban, február 4-én. Az ad missió által a jelöltek az egyház missziójának továbbadását kapják meg küldetésként.

Michał Bartosz Muszyňsky, a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium rektora elmondta: ezzel a szertartással az Egyház megerősíti s hivatást, örömét fejezi ki, s fontos állomás ez a lelki életben is.

A növendékek számára fontos állomás ez a papságra készülődés időszakában, így lényeges a megfelelő lelki felkészülés is. A jelöltek virrasztással, imádsággal töltötték a megelőző estét.

Michele Gervasoni, IV. évfolyamos papnövendék elmondta: döntő momentum ez, Isten segítségét kapják, a meghívás által hálát adnak a kapott kegyelmekért.

A szentmisét bemutató egri főpásztor, Ternyák Csaba szentbeszédében a növendékekhez szólva úgy fogalmazott, mindnyájunknak küldetésünk van, a mai napon azonban különösen értetek imádkozunk, akik hamarosan elköteleződtök az Istennek valamint Jézus Krisztus egyházának. Erősítsen meg benneteket az Úr, adja meg nektek a mindvégig való kitartás és hűség kegyelmét – mondta Ternyák Csaba.