Adomány a Karitásznak

Ózonnal működő fertőtlenítő berendezéseket kapott a Katolikus Karitász a Porsche Hungária Kft. jóvoltából. Magyarország legnagyobb autókereskedője tízmillió forinttal járult hozzá a koronavírus elleni védekezéshez. A berendezéseket iskolákban, óvodákban, idősotthonokban használják majd a levegő fertőtlenítésére. Az ózongenerátorokat a megyeszékhelyekre és Budapestre is eljuttatják. Az adományból a szervezet egri központja is részesült.

A Porsche Hungaria Kft egy hónapig minden szervízdíjból elkülönített ezer forintot, hogy ezzel segítsen a koronavírus miatti veszélyhelyzetben. Az ebből befolyt hétmillió forintot 10 millióra egészítették ki, és húsz darab, magyar gyártmányú ózonnal működő fertőtlenítő berendezést vásároltak belőle.

A Katolikus Karitasz a koronavírus miatt létrehozott segélyvonalon szintén gyűjtötte az adományokat, a pénzből pedig még több ózongenerátort vásároltak. Minden megyeszékhelyre és Budapestre is jutott a berendezésből, amelyet iskolák, óvodák, idősotthonok zárt tereinek fertőtlenítésére használnak majd.

A segélyszervezet már készül a karácsonyi időszakra, ami a koronavírus miatt más lesz, mint a megszokott. A Katolikus Karitász az adománycsomagok mellett rezsitámogatással, tüzelőanyaggal, és meleg ruhákkal is segíti a nehéz helyzetbe került családokat.