Az Ars Sacra Fesztivál programjai Egerben, a Líceum könyvtárainak szervezésében

arssacra2022

A Líceum könyvtárai, a Főegyházmegyei Könyvtár és az EKKE Tittel Pál Könyvtára idén is csatlakoznak a szakrális zenét, irodalmat és képzőművészetet népszerűsítő országos rendezvénysorozathoz.

A szeptember 17-ei (szombati) nyitónapon 18 órától, nagyszabású színházi előadással kezdődnek el a szakrális művészet hetének egyetemi programjai. A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium kórusa 120 fő közreműködésével jeleníti meg a rendalapító, Loyolai Szent Ignác életét a Líceum udvarán.
A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A program az Ars Sacra Fesztivál honlapján: https://ars-sacra.hu/prg.php?prgid=6464

Szeptember 21-én szerdán, 17 órától Fischer István egri érsek szegénygondozás terén végzett tevékenységéről tart előadást Dr. Barsi János atya a Főegyházmegyei Könyvtárban. A jótékony érsekről szóló, Barokk termi kiállítást Csorba Erzsébet könyvtáros ismerteti.

A program az Ars Sacra Fesztivál honlapján: https://ars-sacra.hu/prg.php?prgid=6466

Ezt követi a Ponticello Kamarakórus bor- és molnárkalács kóstolóval egybekötött koncertje szeptember 21-én, 19 órától. A Tittel Pál Könyvtár szervezésében megvalósuló program a „Könnyed dallamok hitről és szeretetről: egyházi és világi kórusművek női karra” címet viseli.

A program az Ars Sacra Fesztivál honlapján: https://ars-sacra.hu/prg.php?prgid=6465