Bemutatkoztak Miskolcon a papszentelés előtt álló diakónusok

diak sokan Miskolc

Június 2-án, az Egri Érseki Papnevelő Intézet három diakónusa, Hágen Pál Tamás, Kerekes Gábor és Péter Vilmos; valamint a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium három diakónusa, Herbst Ádám, Carlos Sirer Melis és Gervasoni Michele diakónusok, Buda Péter és Dr. Michał Bartosz Muszyňsky rektorok, Szabó József spirituális, közös szentmisét mutattak be a miskolci esperesi kerület papjaival, a Mindszenti templomban.

Hagyomány az Egri Főegyházmegyében, hogy a papszentelés előtt álló diakónusok bemutatkoznak Miskolcon. A szentmise homíliáját a papnevelő intézet és a missziós szeminárium egy-egy diakónusa tartotta. Tanúságot tettek a papsághoz vezető út általuk eddig megjárt szakaszáról.

A hétköznap ellenére a szentmisén, szép számmal vettek részt a hívek is, akik kitűntetett szeretettel fogadták az ifjú hivatásokat, akikért naponként imádkoznak a szentmisén. Külön öröm volt számukra, hogy a megjelent diakónusokból hárman is miskolci kötődésűek.

diak esznekMiskolc

A szentmise után a vendégek és a város papsága, ismerkedő beszélgetéssel folytatták, majd közös ebéddel zárták a találkozót.

kép: Dobos Klára