Bodrogközi családok zarándoklata Kazincbarcikára

Családi napra gyűltek össze 2022. július 23-án a bodrogközi hívek Matyi Péter plébános vezetésével a Kazincbarcikai Szent Család-templomban, hogy egy szép napot tölthessenek el közösen, fiatalok, idősek egyaránt.

Ennek során az 51 zarándok előadáson vehetett részt, melyet a plébános atya tartott a családtagok egymás iránti szeretetéről, a gyermekek neveléséről a Szent családot állítva az elmélkedés középpontjába. Ezután a templomban közös szentmisére gyűltek össze, melyet a családokért ajánlottak fel. Péter atya prédikációjában kifejtette: a "Szent Családnak nemcsak karácsony éjszakáján van szerepe, hanem azokban a hosszú évtizedekben is, amíg Jézus nevelkedik, amíg készül nyilvános működésére. Amikor az Isteni Ige megtestesült sok mindenről lemondott, amit az emberek kívánatosnak tartanak. Szegénységben született, istállóban látta meg a napvilágot, de nem mondott le arról, hogy családban nevelkedjék, hogy emberi életének első élményeit szerető családi körben szerezze meg."

A szentmise után közös ebéd következett, majd meglátogatták az Avilai Nagy Szent Teréz-templomot is, ahol családi keresztutat végeztek.

"Bízunk benne, hogy ilyen kegyelmekben, lelkiekben gazdag napot a Mindenható Istennel együtt minden évben egy-egy zarándoklat alkalmával megtapasztalhatunk a jövőben is" - zárult a beküldött beszámoló.