Boldog Sándor István ereklyéjét helyezték el a mezőnyárádi templomban

2023. október 19-én, boldoggá avatásának 10. évfordulóján ünnepi szentmise keretében helyezték el Boldog Sándor István szalézi szerzetes vértanú ereklyéjét a mezőnyárádi templomban. Az ünnepi szentmisét Ábráhám Béla SDB, a kazincbarcikai szalézi szerzetesközösség igazgatója mutatta be és helyezte el az ereklyéjét a templom mellékoltárán.

Béla atya fiatalokat megszólító, közvetlen hangneme, élővé és érthetővé tette az egybegyűltek számára Sándor István szellemiségét, aki egykor a mai katolikus iskola épületében töltötte novíciátusi éveit. Élete és munkássága a keresztény emberek és az egész világ előtt példaként szolgál, hiszen életét áldozta az egyházért és az ifjúság neveléséért. A 10 éves évforduló még inkább emelte az ünnep fényét, amikor is Sándor István a féltve őrzött ereklye által visszatért Mezőnyárádra. Mindazok után, hogy a kommunista diktatúra koholt vádak alapján halálra ítélte és jelöletlen sírba temette, csakis a Gondviselő Isten kegyelmének köszönhető, hogy földi maradványait 2019-ben sikerült beazonosítani.

 

Az ünnepélyes ereklyeelhelyezés alkalmából iskolánk és a település hívő közössége által Isten dicséretével adtunk hálát mindezért és együtt imádkoztunk azért, hogy fiataljaink Sándor István példáját követve magukból a szeretetet a jóságot és az Istenbe vetett hitet sugározzák.

Kértük a jóIstent, hogy védőszentünk ereklyéjének templomunkban való elhelyezése segítsen bennünket és gyermekeinket a Sándor István által képviselt Istenhez, hithez, egyházhoz való hűség útmutatásában. A templomunk mellékoltárára emelt ereklye által katolikus intézményünk nevelői, fiataljai és településünk hívei felé szeretnénk közvetíteni a hit iránti hűség és elkötelezettség örök példáját, hiszen Sándor István embersége a Jézus iránti szeretetből és bizalomból táplálkozik, neveltjeink felé a szentháromságos lelkületet sugározza, szívünkbe ülteti az Isteni törvényeket. Köszönetünket és hálákat fejezzük ki mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak az ünnep megvalósításához.

- beküldött hír - Kalóné Papp Krisztina igazgató

Fotók: Bordásné Kis Katalin tanító