Cigánypasztorációs műhely

Kőtelek község közösségi háza adott otthont, az Egri Főegyházmegye cigánypasztorációs pedagógiai műhelyének november 14-én.

01

Koós Ede cigánypasztorációs referens beszédében hangsúlyozta, a program célja, hogy az érintett egyházi fenntartású oktatási intézmények számára olyan szakmai fórumot biztosítson, amely révén segítséget kapnak a pedagógusok az oktató-nevelői munkájukban, a katolikus egyház cigánypasztorációs célkitűzési mentén.

02

Emlékeztetett továbbá, az Egri Főegyházmegyében az 1990-es évek közepén indul el a cigánypasztoráció, amely két okból vált szükségessé, az egyik a demográfia, hiszen a területen nagy számban él cigány népesség, a másik pedig a misszió. A katolikus egyháznak mindenkihez küldetése van –tette hozzá, Jézus Krisztus örömhírét mindenkihez el kell juttatnia.

03

A program során Munkácsiné Berényi Edit tagintézményvezető, a  Petrovay György Katolikus Általános Iskola Szent Gellért Tagiskolája mindennapjaival ismertette meg a hallgatóságot.

05

Ezt követően Lázár Péter egykori állami gondozott, cigány pedagógus mutatta be az általa fejlesztett  Kedvesház-pedagógiát.

kép és szöveg: Szent István Televízió - Federics Róbert