Családbarát munkahely címet nyert el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

 

Családbarát munkahely címet nyert el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Az erről szóló tanúsítványt Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor vehette át hétfőn a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokában.

A kormány azt szeretné, ha Magyarországon minden vágyott gyermek megszületne, ehhez pedig olyan, a családbarát filozófiával azonosulni tudó partnerekre van szükség, mint a Családbarát munkahely címet kiérdemlő munkáltatók - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az elismerés átadóján. Hornung Ágnes elmondta, a 12 éve alapított kitüntetéssel a kormány méltó módon szerette volna elismerni azokat kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket és egyházi szervezeteket, amelyek elősegítik a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését.

 

 Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A díjjal egyszerre ismerik el a munkahelyeken már létező és a tervezett intézkedéseket, fejlesztéseket - tette hozzá, megjegyezve, hogy a cím az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg mellett hozzájárul a szervezet pozitív munkáltatói képéhez, és jelentős előnyt biztosíthat a munkavállalókért folytatott versenyben is. Hornung Ágnes elmondta azt is, hogy az idei díjazottakkal már 536-ra emelkedett a Családbarát munkahely címet kiérdemlő szervezetek száma. Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány családpolitikájának egyik fontos pillére a munkahely és a család közötti egyensúly megteremtése, intézkedéseik a szülők és nagyszülők mozgásterének növelését, a munkanapok stresszmentesebb megélését és a családok biztonságérzetének növelését célozza.

A cselekvések középpontjában a gyerekek állnak, a kormány ugyanis azt szeretné, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülessen, ehhez pedig olyan partnerekre van szükség, amelyek azonosulni tudnak a családbarát filozófiával - emelte ki Hornung Ágnes.

 

A beérkezett pályázatok közül idén 54 nyertest választottak ki, köztük az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemét. Az EKKE Családbarát Programirodája a pályázat keretében az egyéni- és a családi harmónia megteremtésében szeretné támogatni az intézmény dolgozóit. Az iroda tervezett programjai között szerepel egy Családi nap megrendezése, Természettudományi tábor megszervezése. Továbbra is folytatni szeretnék a nagy sikerű Családi Szüret, Mikulás, Farsang, és Húsvét programsorozatot. Terveik között szerepel dolgozók és hallgatók számára pszichológiai előadás és tréning szervezése, valamint délutáni szabadidős foglalkozások biztosítása.

 

MTI/EKKE