Családbarát munkahely címet nyert el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Családbarát munkahely címet nyert el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Az erről szóló tanúsítványt Papp-Kormos Éva, az Egyetemi Innovációs Osztály vezetője és Orosz Rita, a Családbarát Programiroda munkatársa vette át a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától pénteken Budapesten.

Hornung Ágnes a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadóján kiemelte, a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

A családbarát politika három pillérre épül: az otthonteremtés támogatására, ugyanis a saját otthon biztonságérzetet ad; a támogatásokkal és adókedvezményekkel az anyagi biztonság megteremtésére, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözniük semmilyen körülmények között, valamint a választás szabadságának megadására, hogy a gyereket vállalóknak ne kelljen lemondaniuk a munkavállalásról, a karrierépítésről - részletezte az államtitkár.

Hornung Ágnes

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel.

Ismertetése szerint az idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahely cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra - mondta az államtitkár. Hozzátette, az idei díjazottakkal együtt már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás családi nyaraláshoz. Az elmúlt években az elismerés számos követőre talált, ugyanis civil szerveztek és önkormányzatok is létrehoztak hasonló díjakat - jegyezte meg Hornung Ágnes.

családbarát egyetem

Családbarát munkahely díjat vehettek át könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok, tankerületi központok. A díjazottak között van az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mellett a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Dobó István Vármúzeum, az Egri Tankerületi Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., a Magyar Nemzeti Bank, a Magyarországi Református Egyház, a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft., a Nemzeti Választási Iroda és az Országos Mentőszolgálat is.

Egyetemünk negyedik alkalommal nyerte el a címet, s ezúttal 2 millió forintot fordíthat az intézmény arra, hogy támogassa dolgozóit az egyéni- és a családi harmónia megteremtésében. A Családbarát Programiroda  továbbra is folytatni szeretné a nagy sikerű programjait, így a Családi Szüretet, vagy éppen a Családi Napot.

Fotó: MTI, Kulturális és Innovációs Minisztérium