Csodaszarvas táborok az Egri Főegyházmegyében

Bár a tanítás véget ért, a pedagógusok még nem pihennek, hanem napközis és bentlakásos táborokat szerveznek a diákok számára. Az EFOP 3.3.5. európai uniós pályázat keretében az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő 19 oktatási intézményben un. Csodaszarvas táborban vesznek részt a gyerekek.

Környezetvédelemre, művészetekre épülő táborokat valamint nyelvi táborokat szerveztek, kiegészítve különböző sporttevékenységgel, tehát főleg a fejlesztésre szoruló területeket részesítik előnyben a foglalkozások során.  – tudtuk meg Dr. Németh Zoltánnétól, az Egri Főegyházmegye társadalmi kapcsolatokért és szakpasztorációért felelős koordinátorától. Pedagógusok és diákok számára is nehéz volt az elmúlt esztendő, a pandémia miatt sok sérülést szenvedett a személyes találkozás lehetősége, így ezek a táborok kiváló lehetőséget biztosítanak a tanultak kiegészítésére, ismeretek bővítésére és természetesen a kötetlen együttlétre.

Az Európai uniós pályázat keretében megvalósuló táborok valamennyi diák számára ingyenes programokat biztosítanak, legyen szó múzeumlátogatásról vagy akár strandolásról. Pedagógusok és diákok egyaránt abban reménykednek, hogy élményekkel gazdagodva ősztől az iskolapadban kezdhetik majd a tanulást és a tanítást.

Papp Ildikó

kép: Szent István Televízió - Vozáry Róbert