Díjat kapott a gyöngyösi kincstár

Kiemelkedő múzeológiai tevékenységének elismeréseként Poroszlai Ildikó emlékérmet kapott a Gyöngyösi Szent Bertalan- templom kincstára. A rangos díjat, a kiváló múzeológus nevét viselő emlékplakettet ünnepélyes keretek között a kisvárdai Rétközi Múzeumban adták át.

Százhalombatta Önkormányzata és a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozata által alapított Poroszlai Ildikó múzeológus nevét viselő emlékplakettet minden évben egy olyan kismúzeum kaphatja meg, amely kiemelkedő muzeológiai tevékenységet végez. A beérkezett javaslatok alapján ebben az évben az elnökség a gyöngyösi Szent Bertalan templom Kincstárát találta méltónak erre a díjra.

Poroszlai Ildikó hirtelen halála után a társaság úgy döntött, az ő nevét viseli az emlékérem.

A díjjal a kiemelkedő tudományos és közművelődési tevékenységet ismerték el. Az egyházi kincseket bemutató múzeum 2015-ben elnyerte az Év múzeuma elismerést is, a kiállítóhely egyre népszerűbb és évről-évre egyre több látogatót fogad -tudtuk meg a vezetőtől.

Kiadványokkal is népszerűsítik a kezelésükben lévő kincstárat, templomot, művészeti alkotásokat. A rangos elismerést ünnepélyes keretek között a kisvárdai Rétközi Múzeumban, az előző évben kitüntetett intézményben vehették át, így a jövő évi díjátadónak Gyöngyös ad otthont.

 

forrás: gyongyostv.hu