Egerszalóki levél - 2021

Az 1982 óta, minden év júliusának harmadik hetében megrendezett Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot a ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve az ismert okok miatt idén nem tartjuk meg. A lelkigyakorlat vezetőjeként, Dr. Kerényi Lajos piarista szerzetes minden évben ír egy úgynevezett "egerszalóki levelet", amit az alábbiakban adunk közre:

 

Egerszalóki levél - 2021

 

A Jóisten boldogságra teremtett minket, embereket. Egerszalók kis és nagy „szentjei”, fiatalok és felnőttek, kérdezem tőletek:

 

-    Ti boldogok vagytok?

-    Jaj, Lajos atya – válaszoljátok – nagyon szeretnénk boldogok lenni, de annyi minden nem engedi, hogy azok legyünk.

 

Ezt üzenem nektek: tilos nyafogni és keseregni! Igaz, hogy beteg ez a világ, de nem halálosan. Sőt, meggyógyítható. A szent pápa, II. János Pál ezt így kiáltotta világgá: „Hiszek az ember FELEMELHETŐSÉGÉBEN!”

Hallom a többi kérdéseteket is: Valóban, Jézus üdvözíteni jött a világot. De hogyan fog ez neki sikerülni?

Igaz, aggasztó hírek járnak. Jól induló házasságok szétesnek. A fiatalok között igen sok az ösztönfüggő, a pánikbeteg, a kényszerképzetes és az öngyilkos. Ady művészien így fogalmaz Karácsony című versében: „Rommá dőlt a Messiás háza, tanítása, erkölcse veszve.” Mégis, az egerszalóki Szűzanya ezt az üzenetet küldi: „El ne felejtsétek Fiam megnyugtató üzenetét: Majd ha fölemelnek a földről (a keresztre), mindenkit magamhoz vonzok. Édesanyai kérésem: legyetek szerethetők, kedvesek és tisztaszívűek. Ne lustuljatok!”

Az idei évben az ismert okokból sajnos nem tarthatjuk meg az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot.

2021. július 15-18. között naponta közzéteszünk egy rövid videót a Szent István Televízió Youtube csatornáján, Szalóki üzenetek 2021 címmel, a család témakörében. Figyeljétek, nézzétek!

Jövőre pedig, minden reményünk szerint, újból találkozhatunk személyesen is Egerszalókon.

Imádságos szeretettel ölellek benneteket:

Lajos atya