Egymillió csillag a szegényekért - 2020

Tizenharmadik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász.


A „Tárjátok ki a szíveteket” adventi segélyprogram-sorozat keretében zajló jótékonysági akció idén a korábbiaktól eltérő módon valósul meg december 6. és 13. között. A szervezet vásárokon és főtereken megvalósított közösségi gyertyagyújtások helyett, erre az alkalomra készített videókkal és az interneten elérhető megosztásokkal hívja majd fel a figyelmet a nehéz sorsú családok helyzetére egy országos virtuális gyertyagyújtás keretében egy héten keresztül.

A felajánlott adományokat a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak.

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. Hazánk 2008-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. 

A szolidaritási hét december 13-án zárul majd.

Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356