Élet, megújulás, küldetés az Eucharisztiából - Lelkipásztori – Teológiai Napok Egerben

Idén január 27-e és 30-a között rendezik meg, az Országos Lelkipásztori - Teológiai Napokat Egerben. Az eseményre közel kétszázan érkeztek határainkon innen és túlról.

Gáspár István, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója a Szent István Televízió kérdésére elmondta,  a konferencia mottója:  Élet, megújulás, küldetés az Eucharisztiából és a választott szentírási idézet „Szerette övéit, a végsőkig szerette őket” (Jn 13,1) jól kifejezi, hogy mire fókuszál a program.

Az Eucharisztia a fő téma tehát, melyet több irányból közelítenek meg az előadásokon, beszélgetéseken.

A nyitó szentmisét az egri főpásztor, Ternyák Csaba mutatta be. Nem csak nyakunkon van az Eucharisztikus Kongresszus hanem a szívünkben is, erről tanúsoknak egyebek mellett azok a helyi vagy országos programok is, amelyek ezekben az időkben az eucharisztiával foglalkoznak – hangsúlyozta beszédében az érsek.

A főpásztor az egyik keresztény dal sorait idézve rámutatott, Jézusban élet, erő, és remény van. Töltsünk minél több időt a társaságában – fogalmazott, hozzátéve – adjuk magunkat teljesen neki, váljunk hozzá hasonlóvá, Ő pedig isteni életben részesít minket.

A négy napos konferencia során fórumokon, csoportos foglalkozásokon dolgozzák fel az előadásokon hallottakat a résztvevők. A január 30-i záró szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja majd be.