Elhunyt Dr. Bogdan Adamczyk OFM Conv.

„Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából
arra a földre, amelyet majd mutatok neked”
(Ter 12,1)

A minorita testvérek a feltámadt Krisztusba vetett hittel tudatják, hogy P. Dr. BOGDAN ADAMCZYK OFM Conv. minorita szerzetes, házfőnök, plébános 55 éves korában, szerzetesi életének 34. és papságának 28. évében 2021. április 9-én, pénteken elhunyt, az Úr magához hívta.

A Bogdan név jelentése: Isten adta! Mint minorita családja hálát adunk Istennek Bogdan testvérünk ajándékáért, az egész, kegyelmekben gazdag életéért és odaadó, hűséges szolgálatáért! Élete során számos könyvet írt, fordított és konferenciákat szervezett. Az Isteni Irgalmasság apostola volt, valamint nagy tisztelője és kutatója Isten szolgája P. Kelemen Didák minorita szerzetesnek, sokat tett boldoggá avatásának ügyéért.

Húsvét nyolcadában, az Isteni Irgalmasság kilencedének 8. napján az Úr magához hívta őt. Most hagy magasztalja a Mennyei Atya Házában az irgalmas Szeretetet, mint az, aki végig bízott Isten ígéretében és kivonult szülőföldjéről, (az ige szerint, melyet ő választott az újmisés képére)!

Kívánsága szerint teste itt, magyar földön marad, a miskolci minorita templom kriptájában.

A miskolci szertartások rendje:

2021. április 20., kedd, 17.00 óra – rózsafüzér; 18.00 óra Szentmise

2021. április 21-én, szerdán 14.00 óra Szentmise és temetés

A szerdai Szentmisére és a temetésre a járványra való tekintettel zárt körben kerül sor. Kérjük, hogy lélekben és online a Szent István Televízió Youtube csatornáján kapcsolódjanak be a Liturgiába.

Elhunyt testvérünk 1986-ban lépett be a rendbe, ahol 1987-ben ideiglenes, majd 1992-ben örökfogadalmat tett. 1993-ban, Miskolcon szentelték pappá. Ezután Nyírbátorban, Miskolcon, Egerben, Aradon, Radomskoban, Krakkóban, Rómában, Imregen, Ózdon, Assisiben, Rychwałdban és Szegeden szolgált. 2014-ben PhD doktori fokozatot szerzett. 2021. március 4-én Szegeden magyar állampolgárságot kapott.

Jézusom, bízom Benned!

Jezu, ufam Tobie!