Érseki áldás a plébánia épületére

Október 29-én Ternyák Csaba egri érsek a közelmúltban felújított miskolci Szent Anna plébániatemplomban tartott ünnepi szentmisét, majd ezt követően a paptestvérek, a város közéleti vezetői és a hívek jelenlétében megáldotta a külsőleg megújult plébánia épületét.

Tájékoztatójában Szarvas Péter atya, a templom plébánosa elmondta: tíz évvel ezelőtt kezdődött el a 200 éves templomépület külső és belső felújítása, valamint a plébánia belső megújítása. Ebben az évben folytatódott az építkezés,  kicserélték a plébánia épületének nyílászáróit, és megszépültek a külső falak is. Ezzel együtt felújították a Kolping-ház és a plébánia épülete közötti kerítést és a kaput. A külső felújítási munkák több mint 19 millió forintba kerültek.

Az ünnepi szentmisén homíliájában a főpásztor úgy fogalmazott: „ amikor megáldjuk a külsőleg megújult plébánia épületét, akkor egyúttal  arra is gondolunk, azért is imádkozunk, hogy a benne lakó papok, az odajáró hívek és az egész közösség egyre inkább azt az ideált tudja élni, hogy nem mi vagyunk fontosak, hanem Istent helyezzük az életünknek a középpontjába, az Egyház életének a középpontjába. Életünk igazi középpontja itt a megújított templomban zajlik, ahol magával az Istennel találkozunk, ahol Neki adjuk meg az Őt megillető tiszteletet, imádást.”

 

szöveg: Fojtán László

kép: Fojtán László, Szent István Televízió