Érseki szentmise a megszentelt élet napján

Ezen az ünnepen, örömünk legfőbb forrása az a Szentlélek Úristen, akit Jézus Krisztus küldött el számunkra és aki az elmúlt évezredekben újabb és újabb kegyelmekkel árasztotta el egyházát – mondta szentbeszédében Ternyák Csaba egri érsek Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet napján, az egri Szent Bernát templomban.

A főpásztor úgy fogalmazott, Jézussal együtt mi papok, szerzetesek ezen az ünnepen bemutatjuk magunkat az Istennek, kifejezve azt, hogy teljesen hozzá akarunk tartozni. Ternyák érsek Ferenc pápa szerzeteseknek mondott homíliájából idézve hangsúlyozta, a megszentelt életet élők megtalálták azt a kincset, amely többet ér, mint a világ összes vagyona. Érte, elhagytak minden mást. Szemükkel pedig, az Istennek a kezükbe adott kegyelmét látják.

Mi, az egyházmegye papjai, hívei hálát adunk mindnyájatokért – mondta a főpásztor. Ti már életformátokkal Isten országáról tesztek tanúságot, arról, hogy nem csak ez a világ létezik, hanem van egy másik világ is, amelyben hiszünk, amelyre készülünk, amelyről tanúságot teszünk – fordult a jelen lévő szerzetesekhez Ternyák Csaba egri érsek.  A főpásztor köszönetet mondott szenvedélyes elkötelezettségükért, a szerzetesi élet megkezdett megújulásáért, az egyházért tett szolgálatukért.

Az Úr újítson meg minden nap benneteket. Váljatok ti magatok is égő gyertyává és sugározzátok mindenhová Krisztus szeretetét és világosságát – mondta beszéde végén Ternyák Csaba.