Európai Hulladékcsökkentési Hét az Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskolában

Hasznosabb elcserélni, mint kidobni dolgainkat. Tavaly az „újrahasználás” népszerűsítése volt egyik fő célkitűzésünk. A tanulók különböző már nem használt tárgyaikat cserélték el egymással, így mindenki jól járt. Iskolánkban minden tanévben a november hónap az Európai Hulladékcsökkentési Hét apropóján a teremtésvédelemről is szól. Megpróbálunk minden gyermeket megmozgatni e témában és felhívni a figyelmüket a környezettudatos magatartás mindennapi tevékenységeire és a teremtett világ szépségeinek megőrzésére.

Tanórai foglalkozásokon dolgozták fel e témákat, majd csoportmunkában egy projektet készítettek el, ami egy csomagolópapírra elkészített plakát volt. Az alsó tagozatos osztályok újrahasznosítható anyagokból készítettek tárgyakat, melyekkel megajándékozták egymást. A felső tagozatos diákok megunt használati tárgyaikat cserélhették el egymással.

A többség talált számára hasznos tárgyat, és örömmel vált meg a régitől. A plakátok változatos rajztechnikákkal készültek, és az iskolában kerültek kiállításra, hogy ezzel is inspiráljuk diákjainkat a fenntarthatósági életszemléletre.

- Beküldött hír / Lendák Lajos