Év eleji hírek a sátoraljaújhelyi katolikus Keriből

Több mint négyszáz diákkal kezdődött el a tanév a sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnáziumban, ahol az érdekes programok mellett tartalmas nyári szünetre tekinthetnek vissza. Lóczi Tamás és Tajos Noel Benedict atya az iskolában való aktív jelenlétének köszönhetően, minden hétfő reggel lelki percekkel kezdődik a hét a Keriben. A lelki feltöltődést szolgálta a NEK „Forráspont” rendezvénye, valamint a záró szentmisén a Szentatyával való találkozás öröme is. A napokban a diákok Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, az „Egészség, boldogság, lelkierő, megküzdés” c. előadásán, a történelem iránt érdeklődők pedig Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeumában szervezett „Versailles 100 év távlatából” c. előadás keretében bővíthették ismereteiket.

A legújabb sikerek az Édes Anyanyelvünk verseny megyei döntőjén születtek, ahol három diák dobogós helyezést ért el. Szeptemberben „Gólyadélután” és „Zöld rendezvény” várja még a diákokat. Visszapillantva a tartalmas nyári szünetre, elmondható, hogy a Kerisek nyáron sem tétlenkedtek. Többen sikeresen nyelvvizsgáztak, táboroztak, az intézményben pedig szorgos munka folyt. Fenntartói támogatásnak köszönhetően megújult az iskola alagsora, a szakképző épület beltere, és udvara. Az idén 110 éves iskola közösségének régi álma válik valóra Lóczi Tamás atya lelkes segítségének köszönhetően, egy imaterem létrehozásával. A helyiség lehetőséget biztosít majd a közösség lelki épülését szolgáló egyéni vagy kiscsoportos elcsendesedésre, imádságra.

Az intézmény számára rangot, és naprakész tudás közvetítését garantáló CISCO-labor kialakítására is sor került. Teret kaptak a diákoknak szóló nyári programok is. Az informatikai tábor a felső tagozatos általános iskolásokat szólította meg nagy sikerrel.

Az Egri Főegyházmegye jóvoltából 16 diák, és 2 oktató, Lóczi Tamás atya lelki vezetésével egy jó hangulatú, élményekkel teli táborozást mondhat magáénak. A nyári szünet néhány hete véget ért, de a Kerisekre a színvonalas oktatás mellett, élménydús napok várnak. Zenei és tematikus műsorokkal újraindul az Iskolarádió, amelynek működését, és a színes programok szervezését a Diákönkormányzat segíti.

Tökölyi Angéla