Felújított útmenti kereszt

IMG_1842

Egerben a Szarvas téri körforgalomnál 1827. óta áll egy fogadalmi kereszt, melyet most dr. Novák Péter ügyvéd támogatásával felújítottak és Nagypénteken Ficzek László helynök, plébános áldott meg rövid ünnepség keretében.

Dr. Novák Péter elmondta: sokan jönnek a városba e csomóponton keresztül, s méltatlan állapotú feszület fogadta az érkezőket. Ezért született meg az elhatározás, hogy támogatja felújítását, s így Varga Zoltán Zsolt kőrestaurátor a szobrot állította helyre, Kormos Sándor vállalkozó a terepmunkát és a burkolást végezte el, Ambrus Ilona pedig a kertészeti munkálatokat.

Mirkóczki Ádám polgármester örömének adott hangot, hogy a városban vannak tevékeny polgárok, akik segítik a közös értékek megőrzését.

Ficzek László plébános rámutatott: elődeink feszületeket emeltek az utak mentén, a kereszteződésekben, azért mert jelet akartak hagyni. A kereszt eszünkbe juttatja, hogy Jézus Krisztus halálával és feltámadásával megváltott bennünket. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen” – olvashatjuk János evangéliumában. A lelkipásztor hozzátette:  ez a jel Isten létezését és szeretetét is mutatja, s kifejezi az üdvösségre való meghívást.

Bérczessy András