Fiatal teológusok Egerben

Fiatal Kutatók és Doktoranduszok X. Jubileumi Teológuskonferenciáját rendezték meg február 28-a és március 1-je között Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen.  A három nap alatt tizenkét szekcióban hangzottak el előadások, különböző témákban.

Dr. Kiss Gábor, a Doktoranduszok Országos Szövetsége  Hittudományi Osztályának elnöke úgy fogalmazott, olyan témákat kutatnak, amely a jelent és a jövőt is érinti, a legkülönbözőbb tudományterületeken.

A konferencia megnyitóján Ternyák Csaba is köszöntötte a jelenlévőket. Az egri főpásztor örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a konferencia külön szekcióban számos előadás révén foglalkozik az Eucharisztia témakörével, különös tekintettel, hogy egyre közeledik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptemberi időpontja. Ternyák érsek, a megszerzett tudás mellett, a megélt hit fontosságára is felhívta a figyelmet, beszédében.

Mint mondta: nem elegendő, ha tudunk egy forrás létezéséről, ha csupán kutatjuk a  hit és a teológia forrásait. A hit forrásaiból merítenünk is kell, ha élni akarunk. Az egri főpásztor úgy fogalmazott: azt kívánja a fiatal kutatóknak, hogy megtapasztalják azt az örömet, amelyet a Jézus Krisztusban meglelt teljes igazság felfedezése jelent.

A konferenciára több mint száz doktorandusz érkezett hazai és külföldi egyetemekről.