Gazdasági vezetők értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények gazdasági vezetői számára tartottak értekezletet a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. A szakmai találkozó szentmisével kezdődött, melynek prédikációjában dr. Ternyák Csaba érsek a Hamvazószerdával kezdődő nagyböjtről beszélt. Mint mondta, a nagyböjti időszak alkalmas arra, hogy kiengesztelődjünk Istennel és új életet kezdjünk. A hamu, mellyel Hamvazószerdán a kereszt jelét rajzolják a hívek homlokára, a halandóság, múlandóság mellett az újjászületés lehetőségére is emlékezteti az embert.

A szentmisét követően a gazdasági vezetők szakmai iránymutatást kaptak aktuális pályázati kérdésekkel és esetleges felújítási, fejlesztési tervekkel kapcsolatban. A fejlesztések között az intézményhálózat bővítése is szerepel.

Törekvés, hogy azokon a területeken, ahol fehér foltok vannak, hálózat épüljön, hogy jól megközelíthető katolikus iskolák legyenek az egyházmegye területén – mondta el Dr. Németh Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság osztályvezetője. Hozzátette:  ebben az esztendőben az óvodafejlesztés a kiemelt feladat, igazodva az iskolarendszer adottságaihoz.

Jelenleg 47 általános iskola és 21 óvoda működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában.