Gyermekek és idősek találkozása a jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézményben

A Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Kollégium 2.b osztálya egy kedves meghívásnak tett eleget, 2019. október 15-én, Tóth Krisztina osztályfőnök vezetésével ellátogattak városunk családjuktól távol élő idős embereihez.

A tanárnő elmondta: már többször is hívták őket, ugyanis az egyik kis tanítványának anyukája ott dolgozik, mint terápiás munkatárs. Ő tudja a legjobban, hogy az idősek mennyire szeretik a gyermekeket, fiatalokat, hiszen eszükbe juttatják az ő gyermekkorukat, vidámságukat, élményeiket. Így sikerült összehozni ezt a találkozót, mely mindkét korosztály részére megható élménnyel zárult.

Reggel a második óra után már készülődtek a gyerekek az iskolában és egymás között beszélgették: ki az, aki már ellátogatott, ki az, aki még nem volt és ki az, aki még csak hallott az intézményről. Ezután kedves kis rajzaikkal, maguk készítette „hajtogatásokkal”, „festményekkel” igyekeztek tanárnőjükkel az otthonba.

Ott már nagyon várták őket, hiszen ritka pillanatok az életükben, mikor ennyi mosolygós gyermekarc veszi körül őket.

A gyermekek az ebédlőben vidám műsort adtak, melyben felhangzott: az Érik a szőlő, A Tokaji szőlőhegyen, (hiszen itt van a szüret ideje), Se hall se lát Dömötör, Móra Ferenc: A cinege cipője, Zsiráf a fényképésznél, és még számtalan vers, nóta, melyek mind gazdagították a műsort, amelyet taps és közös éneklés kísért.

Meglepetésként az idősek is készültek egy kis műsorral a gyermekeknek. Ezt követően kötetlen beszélgetésre és vendéglátásra került sor, ami mind az idősek, mind a gyermekek számára a lelki épülésükre szolgáló tanulságos hitvallások hangzottak el. Majd kilátogattak az intézmény kertjébe a verőfényes napsütésben.

Búcsúzáskor mindkét korosztály kérte, hogy máskor is ismételjék meg ezt a közös találkozást – írta Kelemen Csilla.