Gyermekek rózsafüzére

DSC_0190

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezéshez 2018-ban csatlakozott a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége. Abban az évben az egri bazilikában szerveztek a fiataloknak imaalkalmat, s ezt követően minden esztendőben az Egri Főegyházmegye egy-egy templomában életrehívták a programot. Eger után Miskolc, Jászberény, Sátoraljaújhely, majd Gyöngyös következett, idén pedig a tiszafüredi Magyarok Nagyasszonya templomból közvetítették a gyermekek imádságát.

tfür1 (1)

Bérczessy András igazgató-főszerkesztő rövid bevezetőjében arról beszélt, mennyire fontos napjainkban a békéért fohászkodni, s megköszönte a pedagógusok és gyermekek odaadó készületét a közös imádságra.

  szemből tömeg1

Ferencz Károly plébános köszöntőjében a gyermekek imádsága kapcsán elmondta, a Szűzanyával úton vagyunk Jézus felé a rózsafüzérrel, s megtapasztaljuk gyümölcseit.

tfür4 vágott

Ezt követően megáldotta azokat a rózsafüzéreket, melyeket a gyermekek ajándékba kaptak.

ambós

Minden tized előtt rövid elmélkedést olvastak fel a gyermekek, s közösen mondták az imádságot a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda diákjai, óvodásai.

kislányok imádkoznak

A záró áldást Czókoly Sándor káplán mondta.

tfür3

A program végén Dian-Dankó Zsuzsanna, a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat koordinátora bejelentette: 2024-ben Szerencsre hívja a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége a fiatalokat.

kép: Dian-Dankó Zsuzsanna, Virág Norbert