Hittan táborosok látogattak az egyetem botanikus kertjébe

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Botanikus kertjébe látogattak el a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hittan táborozói.

Az EKKE Botanikus kertje több éve fogad rendszeresen csoportokat, így a tematikus napokon túl rendszeres helyszíne osztálykirándulásoknak, erdei iskolai foglalkozásoknak és táboroknak is. Az idei tábori szezont a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hittan táborának lelkes csapatával nyitották meg. A tábor szellemiségéhez igazodva gyerekek megismerkedhettek a kolostorkertek hagyományos növényeivel és azok történetével, gyógyhatásaival, ezeket összegyűjtve pedig a foglalkozás végén egy saját kertet tervezhettek. A botanikus kerti foglalkozás másik részében bárkára szálltunk és egy Föld körüli utat megtéve ismerkedtünk meg a kontinensek állatvilágával. A kerti foglalkozások után a gyerekek megismerték az üvegházat és az ott zajló munkát, valamint látogatást tettek a Biológiai Intézet állattárába is.

A tábori napról következzen egy képes összefoglaló:

A gyógynövénykert bemutatása kóstolással egybekötve

Megkezdődött a kolostorkert tervezése

Hajóra szálltunk

Gyorsan az (élő)helyükre kerültek az állatok

Lelkes kiáltással zártuk a botanikus kerti programot

Az üvegházi séta is bővelkedett látnivalókban

A program szervezésében és lebonyolításában részt vevő egyetemi munkatársak: dr. Jana Táborská, Komárominé Lengyel Ágnes, Mihalik István, Ragó Ilona, Horotán Katalin voltak.

A hírt beküldte: Horotán Katalin, Ragó Ilona

Fotó: dr. Jana Táborská, Horotán Katalin)