Hittantáborban jártak a tenkiek

tenki hittan  

A tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola 5., 6., 7. osztályos tanulóival, szeptember első hetében hittan táborban voltunk Mezőkövesden. Nagy izgalommal készültünk erre az eseményre. Örömmel foglaltuk el a szállásunkat, amely minden igényünket kielégítette.

Már az első estét vidáman töltöttük együtt. A reggeleket kocogással indítottuk, amit imádság és reggeli követett. Ez követően besétáltunk a város központjába, ahol a Matyó Tájházban a matyó hagyományokkal, népművészettel ismerkedhettünk meg. Boldogan díszítettük a mézeskalács szíveket, és sokat beszélgettünk a szeretetről. Ebéd után Mezőkövesd híres fürdőjébe, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdőbe látogattunk. Estére mindenki kellemesen elfáradt. Ezt a szép napot egy közös jégkrémezéssel zártuk.

A bőséges vacsora után jót beszélgettünk a gyerekek által felvetett bibliai kérdésekről. Az utolsó délelőttünket a helyi szabadidőparkban töltöttük el.

Szívesen emlékszik vissza mind a 18 gyermek az együtt töltött napokra. Hálás szívvel köszönjük a lehetőséget, hogy együtt táborozhattunk.

 

Molnár Ágnes, Rózsáné Balog Katalin   táboroztató pedagógusok