Isteni Irgalmasság Konferenciája – a Szent István Rádióban

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt ebben az esztendőben elmarad az Isteni Irgalmasság Konferenciája. A Szent István Rádió ezen a hétvégén a korábbi rendezvényeken elhangzott előadásokkal, tanításokkal és műsorokkal  készül hallgatóinak.

Katona István nyugalmazott egri segédpüspökkel pénteken 11 óra 5 perctől hangzik el egy idén februárban készült beszélgetés az Isteni Irgalmasságról és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus készületéről.

Szombaton 7 órakor szentmise lesz, 11 óra után Oloffson Placid atya 2009-es tanúságtételét sugározzuk, melyet az első konferencián mondott el, ezt követően pedig a második budapesti találkozóról Erdő Péter bíboros szentbeszédéből idézünk. Este hagyományosan 17 órakor kezdődik a szentmise és 18 órakor a rózsafüzér imádság.

Vasárnap 9 óra után Székely János püspök tanúságtételét követően, a 10 órai szentmise előtt Seregély István érsek úr Püspökkenyér című közkedvelt műsorának irgalmasságról szóló epizódja hangzik el.

Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatja be az Egri Érseki Papnevelő Intézetben, a Szent István Rádió adásában és az Egri Szeminárium Facebook oldalán élőben lehet követni a szertartást.

13 óra után Katona István nyugalmazott egri segédpüspök szegedi katekézisét sugározza a rádió, 20 óra 10 perckor pedig Varga László püspök Kaposváron elhangzott gondolatait.

Vasárnap 17 órakor lesz szentmise, 18 órától rózsafüzér imádság, majd szentségimádás.