Jézus születésnapja valamiképp mindannyiunk születésnapja

06(1)

„Isten fiúként jön a világba, hogy Isten gyermekeivé tegyen bennünket. Milyen csodálatos ajándék! Isten ma ámulatba ejt minket és mindannyiunknak ezt mondja: te egy csoda vagy!” Ferenc pápa ezen szavaival kezdte szentbeszédét Ternyák Csaba a karácsonyi éjféli szentmisén az egri bazilikában.

Az egri főpásztor rámutatott, a születésünk után a második csoda a keresztségünkben valósult meg, amikor Jézus testvérei és Isten gyermekei lettünk. Így lett Jézus születésnapja valamiképp mindannyiunk születésnapja – fogalmazott Ternyák érsek.

totál prédjpg

Amikor már lassan két éve a járványról szóló rossz hírek uralnak bennünket és amikor nem csak a testet, hanem a lelket és elmét megfertőző betegségekkel is szembe kell néznünk, nagy szükségünk van a jó hírre, hogy megszületett az Úr Krisztus Dávid városában, hiszen a világnak szüksége van a Gyógyítóra - hangsúlyozta a főpásztor.

hívek

Az egyház nem egy Jézus emlékét ápoló társaság, hanem az Ő titokzatos teste, amelyben Ő él tovább az idők végezetéig – mutatott rá Ternyák érsek hozzátéve – Jézus a feltámadása után sem hagyott itt bennünket, hiszen ott van az Eucharisztiában, a Szentírásban, az imádkozó közösségekben, a papban, a megkeresztelt emberben.

Fedezzük fel és erősítsük egymásban azt a csodát, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk – zárta beszédét Ternyák Csaba.

 

Federics Róbert