Jubileumi médianap

tömeg2

Mintegy 150 diák és kísérőik vettek részt a Szent Imre Iskolarádiós Hálózat jubileumi médianapján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében 2022. április 22-én. A katolikus oktatási intézmények alkotóközösségeit egybefogó kezdeményezés évfordulót ünnepelt, 5 esztendeje kezdődött el a munka, melynek eredményeképpen többszáz adást készítettek a fiatalok a Szent István Rádió Hangoló című műsorába, folyamatosak a képzések. A világjárvány miatt két éven át csak kisebb csoportokban találkozhattak a diákok, most nyílt lehetőség egy nagyszabású programra.

zsuzsk

A médianap kezdetén a hálózat koordinátora, Dian-Dankó Zsuzsanna köszöntötte a jelenlévőket, s szólt az elmúlt időszak eredményeiről.

én

A folytatásban Bérczessy András, a Szent István Rádió és Televízió igazgató főszerkesztője a szerkesztőség életéről, az újságírói hivatásról beszélt a jelenlévőknek.

helgi

Tóth-Ugyonka Helga szalézi szerzetesnővér a közösségi média hatásairól, a személyiség változásairól szólt interaktív előadásában, melybe a hallgatóságot is bevonta. Elhangzott:  a hálózatok olyan személyiségprofilt készítenek a felhasználóról, melynek segítségével testre szabott reklámokat tudnak célbajuttatni. A prezentáció igazolta a mondást „ha nem fizetsz egy termékért, te vagy a termék”.

szab

Dian Szabolcs biztonsági szakértő a hálózatok használatának kockázatáról szólt, ismertetve az egyes böngészőprogramok veszélyeit és azokat a lehetőségeket, melyekkel ezek elkerülhetők. Több példán keresztül megismerhették a jelenlévők azokat a konkrét eseteket, melyekben komoly károkat szenvedtek a felhasználók. A prezentációban szó volt a vírusokról, az internetes zsarolásról.

tömeg

A program zárásaként az érdeklődők betekinthettek a Szent István Rádió és Televízió munkájába a szerkesztőségi látogatáson.