Kezdetét vette az Egri Főegyházmegye Ifjúsági vezetőképzője

Október 15-én és 16-án az egyházmegye különböző részeiből érkező fiatalok töltötték meg Sarudon a Genezáret Lelkigyakorlatos-házat. Ez volt ugyanis az első helyszíne az Egri Főegyházmegye ifjúsági vezetőképző programjának. Péntek estétől egészen szombat délutánig tartott az első alkalom, amikor a fiatalok játékokon keresztül ismerkedhettek meg egymással és sajátíthatták el a csoportvezetés lényeges pontjait. Unalomra senki sem panaszkodhatott, hiszen a hétvége vezetője Szőke Gábor, Ózd-Bolyoki plébános volt, aki maximális fordulatszámon tartva a csapatot, élményszerű feladatokkal adta át számukra tudását. A különböző helyekről érkező fiatalok a játékos feladatoknak és nyitottságuknak köszönhetően a találkozó végére máris csapatot alkottak.

A hétvége zárásaként szabadtéri szentmisén vettek részt, amelyet Vízi János, a Főegyházmegye ifjúsági referense mutatott be.

A nyitó alkalmat az elkövetkezendő közel egy évben további nyolc képzési hétvége követi. A most elindult ifjúsági vezetőképző célja, hogy felkészített, hiteles katolikus fiatalokat neveljenek, akik a képzés elvégzése után, saját plébániájukra visszatérve, hasznos tagjai legyenek közösségüknek. A hónapok alatt megszerzett tudásra támaszkodva tudják segíteni plébánosukat vagy hitoktatóikat a helyi ifjúsági munkában, programok szervezésében és lebonyolításában.