Kicsi nagykövet, kicsi attasék

03

Kreatív feladatokat kellett megoldaniuk azoknak a diákoknak, akik jelentkeztek a Kicsinagykövet versenyre. Területenként díjazták a pályázókat, Heves megyében Ternyák Csaba egri érsek volt a program fővédnöke. A főpásztort és Horváth László országgyűlési képviselőt Strack Marika ötletgazda köszöntötte az Egri Érseki Palota madaras termében tartott eredményhirdetésen.

04

Ternyák érsek úgy fogalmazott: fontos, hogy a fiatalok megtanulják a küzdés, a tanulás útját és így tudják saját eredményeiket is értékelni. A nagyköveti cím kitüntető, s egyben a béke és a barátság szimbóluma. Hozzátette: Isten is küldött követet az emberekhez, szent fiát, Jézus Krisztust, hogy ő beszéljen nekünk arról, Isten mennyire szeret bennünket.

06

Horváth László képviselő elmondta, a követi mesterség nem is olyan könnyű, de annál ősibb. A hírek régebben szinte kizárólag követeken keresztül jutottak el az emberekhez, s a követek egy egész közösséget képviseltek.

07

Heves megye kicsi nagykövete  Sepelye Natália lett, Balázs Lili a kultúra kicsi attaséja és  Szabó Zsombor kicsi sport attasé, szeptember végén az országos döntőn ők képviselik a megyét.

10

Az ünnepélyes átadó végén az esemény résztvevői luftballonokat eresztettek a magasba.