Legyen Eger Csillaga a Főegyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata!

Az Egri Lokálpatrióta Egylet idén 14. alkalommal hirdeti meg az Eger Csillagai címért folyó szavazást.
A címmel a városban működő, kiváló teljesítményeket nyújtó szervezetek, személyek tevékenységét ismerik el.

Az egylet Választmánya által 5 kategóriában kiválasztott 3-3 jelölt közül lehet szavazni a szervezet holnapján a www.egrilokalpatriotak.hu oldalon.

A jelöltek között szerepel az „Intézmények” kategóriában  Főegyházmegyei Karitász Központ fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Remény, Élet, Változás. Ennek a három szónak a kezdőbetűiből áll össze a név.

Működésüket 1998. április 1-jén, az országos RÉV hálózat negyedik tagjaként kezdték meg a Karitász védőszárnyai alatt Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Céljuk, hogy a szenvedélybetegségben érintett embereknek – szerhasználó és hozzátartozó – szakmai segítséget nyújtsanak.

Jelen vannak az iskolákban prevenciós programjaikkal, kortárs-segítőket képeznek középiskolás fiatalokból, majd önkénteseket főiskolai hallgatókból. A pedagógusok, szakemberek és érdeklődők részére továbbképzéseket, workshopokat, konferenciákat szerveznek.

Jelenleg kilenc főállású munkatárs dolgozik a RÉV-ben, az érintettek 44 településen vehetik igénybe a szolgáltatásaikat. Több mint két évtizedes munkájuk során nem változott, hogy az EMBER számukra a legfontosabb, illetve a VÁLTOZÁS, amely minden segítői folyamatban elindul, amikor valaki támogatást kér szolgálatuktól.

 

fotó: https://www.facebook.com/egrirev/