Lelki-szakmai nap és hálaadás


A szerkesztőség közössége a Lajosvárosban ünnepelte a Szent István Rádió alapításának 21. és a Szent István Televízió indulásának 10. évfordulóját.

A Szent Lajos plébániatemplomban Szarvas István atya, a rádiót és televíziót működtető alapítvány elnöke mutatott be szentmisét, melyen a munkatársak hálát adtak az elmúlt időszak kegyelmeiért, s imádkoztak elhunyt kollégáikért. A lelkipásztor szentbeszédében az evangéliumra utalva rámutatott: a sajtómunkással szemben is megvan az igény, hogy a lelkipásztorhoz hasonlóan mustármag és kovász legyen.

A szentmise utáni elmélkedésben Szarvas atya az Eucharisztia értelmezéséről, szerepéről osztotta meg gondolatait, majd Bérczessy András igazgató, főszerkesztő, a lajosvárosi  képviselőtestület tagja adott rövid ismertetőt a templomról, az itt működő közösségekről.

A Szent István Rádió és Televízió munkatársai megkapták az érsekség útján Ferenc pápa ajándékát, egy-egy rózsafüzért. Az olvasók megáldása után a közösség tagjai a templomkertben nemrég állított Várandós Boldogasszony szobránál imádkozták a rózsafüzért. Az ünnepi programot közös ebéd zárta.