Lelki wellness az encsi Szent László Katolikus Iskolában

Napról napra megtapasztalhatók a Jóisten csodái. Reménytelennek tűnő helyzetekben a hirtelen felbukkanó megoldás. Az emberek jósága, kedvessége. Derűs nyugalom és a lélek békessége, hitünk ereje.



Mindezt megéltük az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. És mit kaptunk ettől a világeseménytől? Erőt. A tudatot, hogy igenis sokan vagyunk, és erősek vagyunk. Egész életre szóló élménnyel gazdagodtunk, melynek nemcsak befogadói, hanem aktív résztvevői lehettünk. „A misszió megfiatalítja a hitet” – hirdette Szent II. János Pál pápa, aki nagyon szerette a fiatalokat, és szívből odaadta magát nekik. Iskolánk missziós csapata már tíz éve működik ennek tudatában, Sebastian atya vezetésével. Minden évben megrendezésre kerülnek a missziós napok, amikor picit jobban felhívjuk az iskolánkban tanuló fiatalok figyelmét arra, hogy együtt, csak együtt és egymással szeretetben tudunk hatékonyan működni.

Sebastian atya személyes látogatása, varázsa és lelki megerősítése sokat jelent minden év október hónapjában. Így történt ebben a tanévben is, a sok online jelenlét után. A Missziós napok keretén belül gyűjtést szerveztünk egy négy éve kómában fekvő diáktársunk ápolására. Hiszünk abban, hogy kis segítség is tud nagy eredményekhez hozzájárulni. Jó érzés adni, ha tudjuk, hogy ezzel szebbé, jobbá tehetjük egymás életét. Október – ez a hónap számos alkalmat ad arra, hogy Isten elé terjesszük kérő, elmélkedő vagy hálaadó imádságainkat. A Szűzanya tiszteletére naponta elimádkozunk egy tized Rózsafüzért, minden nap más osztály vezet bennünket „Mária iskolájába”. Újra megtartottuk a gyerekek szülők és nagyszülők közös imaóráját, az örvendetes rózsafüzért szemeit morzsolgatta 3 nemzedék. Szerdánként a Máriás lányok imapercei és énekei hozták, hozzák közelebb Boldogasszony Anyánkat. A világ békéjéért egymillió gyermekkel együtt fohászkodtunk. Pio atyával együtt mi is hisszük, hogy meghallgatásra lelnek szavaink. Még tart az október, a hitünk pedig napról napra erősödik, ha továbbra is imádkozunk. Hónaptól, naptól függetlenül, szüntelenül.

Kapinuszné Lengyel Lívia